Kurkleer als een goed alternatief
voor andere stoffen

Eerlijk, duurzaam en milieuvriendelijk materiaal

Waarom kurk voor tassen gebruiken?

Waarom kurk voor tassen gebruiken? Na de olie-industrie is de mode de meest vervuilende ter wereld! En na landbouw, verbruikt het ook het meeste water. Een beetje geschrokken? Ik ook! Een van de voornaamste redenen hiervoor is dierlijk leer. Daarom ging ik op zoek naar een alternatief en ik vond de perfecte vervanger: kurkleer!

Het looien van leer, zeker op grote schaal, vergt veel verontreinigende chemicaliën. Chroom, cadmium, lood, arsenicum, kobalt… Niet bepaalds dingen die je in je drinkwater wilt krijgen wel? Locaties waar veel van zulke looierijen gegroepeerd zijn, worden getergd door de gevolgen zoals blindheid, kanker, geboortedefecten en meer van dat leuks. Er zijn gelukkig alternatieven, maar de meesten zijn gebaseerd op olie-derivaten plastic!-en die hebben vaak meer dan 500 jaar nodig om af te breken. Maar al dat nieuws over plastic soep en microplastics hoef ik je vast niet te wijzen op de negatieve gevolgen daarvan.

Waarom kurk voor tassen gebruiken?
Kleine kurk portemonnee blauw met prachtige vlinders detail
waarom kurk voor tassen gebruiken

Waarom kurk voor tassen gebruiken.

Kurk daarentegen, is een volledig natuurlijk product. Er zijn geen chemicaliën en plastics voor nodig om het te maken. Zo kan het ook weer perfect worden afgebroken. Als materiaal heeft het dezelfde eigenschappen als leer: waterproof, vlekbestendig, gemakkelijk in onderhoud. Bovendien is het zeer duurzaam en geeft het natuurlijke patroon een interessant en uniek look aan jouw product.

Geduld hebben om kurkleer te maken.

Er is wat geduld voor nodig om kurkleer te maken. De bomen zijn minstens 34 jaar oud voor de eerste bruikbare schors kan worden geoogst. Dat heeft dan wel als voordeel dat ze al die tijd meehelpen om CO2 uit de lucht te halen en die voor ons in zuurstof om te zetten. Weet je wat nog cooler is? Na het oogsten, wordt dat effect nog eens 3 tot 5 keer sterker! Net zoals bijna de helft van de wereld, haal ik mijn kurk uit Portugal. Dit land heeft het ideale klimaat voor de kurkeiken. Aangezien leer vaak uit India en haar buurlanden komt, besparen we hier dus ook nog eens op transport!

Door te kiezen voor een hand tas uit kurkleer, help je de wereld dus een stukje vooruit: minder vervuiling door fabricage en transport, minder mensen die ziek moeten worden, minder CO2 in de lucht, en bovendien minder dode dieren!

Op Wikipedia vindt je een interessant artikel over kurk.

Klinkt fantastisch toch?

In mijn webshop vind je een assortiment aan allerlei soorten tassen, beugeltassen, schoudertassen, kleine en grote tassen en portemonnees. Van elke tas maak ik maar eentje, maar net zo lief maak ik een tas die aan al jouw wensen en noden voldoet.

kurk schoudertas bruin
kurk schoudertas panterprint lichtbruin
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0.00
De waardering van foxxybags.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 6 reviews.