5 dingen die je nog niet wist over een kurk tas

5 dingen die je nog niet wist over een kurk tas.

Het klinkt een beetje raar, die 5 dingen die je nog niet wist.

Maar in de praktijk blijkt dat er nog veel mensen zijn die niet weten wat en hoe een kurk tas is.

5 dingen die je nog niet wist over een kurk tas

  1. Een kurk tas is een echt natuur product. kurkleer wordt gemaakt van de kurk eik boom en die staan in Portugal en Spanje. De boom moet dan ook eerst 34 jaar oud zijn voor ze de boom als het ware kunnen schillen . Dat schillen bestaat uit het verwijderen van de bast van de boom. Hier heeft de boom geen last van en gaat ook niet dood, maar groeit rustig verder. En dat is natuurlijk goed nieuws!
  2. Een natuurproduct zoals kurkleer gaat niet lang mee. Dat is zeker niet waar. Een tas of andere artikelen van kurk hebben een lange levensduur, bij normaal gebruik.
  3. Kurk is stevig, scheurt niet is anti allergisch en krijgt zijn kleur met natuurlijke kleur middelen. Er worden dus geen chemicaliën en dergelijke voor gebruikt. Zo behoud het kurkleer ook zijn natuurlijkheid. Daarom kun je kurkleer kopen die in allerlei kleuren en prints worden gemaakt en is het niet alleen maar de naturel kleur wat de mensen die op vakantie naar Portugal zijn geweest wel kennen. In Portugal hebben ze straten vol met tassen accessoires van kurk te koop. Die zijn meestal in de natuurlijke kleur.
  4. Het kurkleer koop in meestal in Portugal in, daar hebben ze nu eenmaal de beste kwaliteit. Ook in Nederland kun je wel kurkleer kopen, alleen is dat nog niet heel veel in kleuren en prints te krijgen. En daar komt bij dat kurkleer best wel prijzig is. Maar daar staat tegenover dat de kleuren en prints zo kleurrijk zijn en mooi, en natuurlijk de duurzaamheid speelt ook een rol mee.
  5. Kun je een tas van kurk op een gewone naaimachine dan maken? In principe wel, een simpele tas van kurk zou je op je naaimachine kunnen maken, het naait ook fantastisch. Maar heb je een meer complexe tas zoals deze dan kom je vaak met je huishoud naaimachine toch echt niet toe. Het kurkleer is vaak al 1 mm dik. Stel je wil meerder lagen op elkaar naaien voor een tas , dan heb je al een probleem. Een hele oude naaimachine zoals die van vroeger, met een metalen behuizing die kan het nog wel aan. Een licht gewicht naaimachine zoals van nu, dat gaat echt niet.
5 dingen die je nog niet wist over een kurk tas

5 dingen die je nog niet wist over een kurk tas.

Of ….wist je ze al wel?

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0.00
De waardering van foxxybags.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 6 reviews.